6 بیماری ناشی از آلودگی هوا که باید از آنها آگاه باشید


آلودگی هوا تهدید کننده سلامت جامعه که امروزه زیاد تر هم شده است می تواند منجر به معضلات و بیماری های زیادی می شود از جمله بیماری های تنفسی، پوستی و… د راین صفحه به توضیح کامل آن ها خواهیم پرداخت.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) آلودگی هوا را به عنوان بزرگترین خطر بهداشت محیطی معرفی کرده است و تخمین می زند که آلودگی سالانه 7 میلیون مرگ زودرس را به دنبال دارد. در اینجا چندین بیماری مختلف که می تواند ناشی از آلودگی هوا باشد را معرفی می کنیم.

بیماری های تنفسی

آلودگی هوا تأثیر قابل توجهی بر سیستم تنفسی دارد و منجر به افزایش خطر بیماری های تنفسی مانند آسم، بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) و عفونت های تنفسی می شود. ذرات معلق، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد و ازن از جمله آلاینده هایی هستند که می توانند راه های هوایی را تحریک کرده و شرایط تنفسی موجود را تشدید کنند.

همچنین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد. و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آنها می تواند پیامدهای جدی برای سلامت ریه داشته باشد. به همین دلیل به کسانی که مشاغلی دارند که در معرض آلودگی زیاد و در خطر هستند تحت نظر پزشک باشند و برای چک آپ تست های تصویربرداری همچون سی تی اسکن ریه انجام دهند تا در صورت بروز مشکل بلافاصله اقدامات درمانی انجام شود و از پیشروی آن جلوگیری شود. پس همین امروز نوبت خود را از Irannobat.ir دریافت کنید.

بیماری های قلبی عروقی

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی از جمله حملات قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مرتبط است. مشخص شده است که ذرات ریز به طور خاص به ریه ها نفوذ کرده و وارد جریان خون می شوند و باعث التهاب و استرس اکسیداتیو می شوند که می تواند به ایجاد مشکلات قلبی عروقی کمک کند.

اختلالات عصبی

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که آلودگی هوا ممکن است تأثیرات مضری بر سیستم عصبی مرکزی داشته باشد و به طور بالقوه در ایجاد اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون نقش داشته باشد. ذرات ریز و سایر آلاینده ها می توانند از طریق عصب بویایی وارد مغز شده و باعث التهاب عصبی و استرس اکسیداتیو شوند که با شرایط عصبی مرتبط است.

تاثیر آلودگی در دوران بارداری

قرار گرفتن در معرض هوای کثیف در دوران بارداری اثرات نامطلوبی بر روی جنین خواهد داشت، از جمله وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس و اختلاللات رشدی مرتبط است. علاوه بر این، آلاینده‌های خاص مانند هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAHs) و فلزات سنگین می‌توانند با سلامت باروری و تنظیم هورمون‌ها تداخل داشته باشند و به طور معمول باعث ایجاد ناباروری و اختلالات تولید مثلی شوند.

آلودگی پوست باعث مشکلات پوستی هم می شود؟

آلودگی هوا به ویژه با انواع مشکلات پوستی مرتبط است. ذرات ریز موجود در هوای آلوده می توانند به پوست نفوذ کرده و منجر به التهاب، کم آبی و تسریع پیری شوند. این می تواند منجر به کدر شدن چهره، رنگ ناهموار پوست و افزایش چین و چروک شود. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و نور آبی نیز می تواند منجر به پیری زودرس و هیپرپیگمانتاسیون شود.

علاوه بر این، آلودگی می تواند شرایط پوستی موجود مانند آکنه، اگزما و پسوریازیس را تشدید کند. ترکیبی از آلاینده‌ها و سایر عوامل استرس‌زای محیطی می‌تواند سد محافظ طبیعی پوست را تضعیف کند و آن را مستعد تحریک و التهاب کند.

آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت کلیه

مطالعات پزشکی نشان داده اند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) شود. ذرات ریز موجود در هوای آلوده می توانند وارد جریان خون شده و مستقیماً بر کلیه ها تأثیر بگذارند.

علاوه بر این، آلودگی هوا با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط است. ذرات معلق و گازهای سمی موجود در هوای آلوده می توانند منجر به تشکیل سنگ کلیه و ایجاد درد و آسیب احتمالی به کلیه ها شوند. علاوه بر این، آلودگی هوا با شیوع بالاتر پروتئینوری مرتبط است، وضعیتی که با وجود مقادیر غیرطبیعی پروتئین در ادرار مشخص می شود، که نشانگر آسیب کلیه است.

برای افراد، به ویژه کسانی که از قبل بیماری کلیوی دارند، ضروری است که اقداماتی را برای کاهش قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا انجام دهند. این می‌تواند شامل اجتناب از فعالیت‌های خارج از منزل در روزهای با آلودگی بالا، استفاده از تصفیه‌کننده‌های هوا در خانه، و حمایت از سیاست‌هایی باشد که هدفشان کاهش آلودگی هوا در سطح وسیع‌تر است.

کلام آخر

طبق تحقیقات و نظرات پزشکان آلودگی هوا می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر سلامت انسان ها بگذارد و پیامد هایی همچون بیماری های تنفسی، کلیوی، مشکلات پوستی، اختلالت عصبی و … برای آن ها به همراه داشته باشد. حتی طبق گفته metropolisindia.com می تواند منجر به سرطان ریه هم شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱ رای



Source link