6 مرحله راه اندازی آشپزخانه بیرون بر (هزینه راه اندازی + تجهیزات مورد نیاز)


یکی از کسب و کارهایی که در چند سال اخیر با استقبال خوبی مواجه شده، راه اندازی آشپزخانه بیرون بر یا همان رستوران بیرون بر است. چون این مدل از رستوران‌ها نیاز به فضایی بزرگ و مجهز به همراه تزئینات و طراحی دکوراسیون داخلی ندارند. تنها اقداماتی که شما برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر باید انجام دهید، انتخاب مکان مناسب، سرویس دلیوری، استخدام آشپز، تبلیغات و خرید تجهیزاتی مانند دستگاه کباب پز صنعتی و… است تا بتوانید به صورت یک رستوران بیرون بر خدمات ارائه داده و کسب درآمد کنید.

حال آنکه برای راه اندازی رستوران بیرون بر چه مراحلی باید طی شود و به چه چیزهایی نیاز دارید را در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

پلن بیزینس؛ اولین مرحله راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

شروع هر کسب و کاری هرچند ساده نیاز به یک پلن بیزینس یا همان طرح کسب و کار دارد. در واقع قبل از اینکه شما هزینه ای را برای آغاز فعالیتتان در نظر بگیرید باید استراتژی مناسبی از فرصت‌ها، تهدیدها، میزان سرمایه و… داشته باشید تا بتوانید چشم انداز مناسبی را در آینده مسیر شغلی خود ببینید.

باید به نکته توجه کنید که این ایده پیش‌تر به ذهن بسیاری دیگر هم رسیده است. بعضی فعالیتشان را شروع کرده و بعضی دیگر از کنار آن گذر کردند. گروهی که شروع به کار کرده اند هم اگر راهکار مناسبی برای کسب و کارشان نداشته باشند توسط رقبایشان حذف شده اند. پس تمام سرمایه شان را ازدست خواهند داد.

6 مرحله راه اندازی آشپزخانه بیرون بر (هزینه راه اندازی + تجهیزات مورد نیاز)

انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی رستوران بیرون بر

برای راه انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی رستوران بیرون بر باید به این فکر کنید که می‌خواهید یک مغازه داشته باشید. پس باید در محیط‌های پردتردد و حاشیه خیابان باشد تا به راحتی توسط مشتریان قابل دسترسی باشد. درغیراین صورت می‌توان گفت کسب و کارتان سود زیادی برایتان نخواهد داشت.

حداقل متراژ برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

ابعاد و متراژ مورد نیاز برای احداث رستوران بیرون بر باید حداقل 100 مترمکعب باشد.

تعیین چیدمان آشپزخانه صنعتی

یکی دیگر از اقدامات و مراحلی که در راه اندازی آشپزخانه صنعتی باید به آن توجه داشته باشید، بررسی مدل های چیدمان آشپزخانه و انتخاب بهترین مدل چیدمان است تا آشپزخانه شما بیشترین بهره‌وری را داشته باشد.

انتخاب نام تجاری یا برند جذاب برای راه اندازی رستوران بیرون بر

به رستوران‌های معروفی که در اطرافتان هستند دقت کنید، آن‌ها سعی می‌کنند نام تجاری مناسبی برای خود انتخاب کنند تا علاوه بر جذب مشتری، در ذهن او هم ماندگار باشد. ضمن اینکه نام تجاری باید با کسب و کار و متناسب با خدمتی که ارائه می‌دهید، انتخاب شود.

توصیه می‌کنیم از رستوران‌های قدیمی در انتخاب برند الگو برداری نکنید. چراکه اعتبار این رستوران‌ها به دلیل قدمتی که دارند، با یک رستوران بیرون بر تازه تاسیس قابل قیاس نیست. برای طراحی لوگو هم می‌توانید از یک کارشناس گرافیک کمک بگیرید.

انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی رستوران بیرون بر

ارائه منویی متنوع برای راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

مشتری سمت رستوران بیرون بر هایی می‌رود که تنوع را در منوی غذایی خود رعایت کرده باشند. این موضوع را دربین اعضای خانواده خود هم می‌بینید که به طورمثال خورش قیمه طرفدار کمتری نسبت به قرمه سبزی دارد. علاوه براین داشتن تنوع در منوی غذایی رستورانتان افراد مختلفی را با میزان درآمد متفاوت پوشش می‌دهد و این مورد به رشد کسب وکارتان کمک خواهد کرد.

درکنار تهیه غذاهای متنوع سنتی و کلاسیک سعی کنید در منوی خود انواع دسر، سالاد و نوشیدنی‌های سرد و حتی شربت‌های مختلف را بگنجانید. این موضوع تاثیرزیادی در بخاطر سپردن نام شما و معرفیتان به دیگران دارد.

مجوز برای راه اندازی آشپزخانه بیرون

در همان شروع کار و قبل از فروش اولین غذا باید مجوزهای لازم را کسب کنید. برای تاسیس آشپزخانه بیرون بر به مجوزهای زیر نیازدارید:

اخذ پروانه کسب

برای دریافت جواز کسب صاحب کسب وکار باید مدارکی مثل:

  • سندمالکیت یا اجاره نامه
  • پایان کارشهرداری
  • پرداخت عوارض
  • مدارک شناسایی موسس و شرکا
  • گواهی عدم سوءپیشینه
  • گواهی پرداخت مالیات
  • تاییدیه آدرس
  • وکدپستی

 را به اتحادیه صنفی ارائه دهند.

تاییدیه نیروی انتظامی

علاوه براین دریافت مجوز از نیروی انتظامی در راستای امنیت ملک آشپزخانه ضرورت دارد. مواردی مثل:

  • استفاده از قفل و کرکره
  • وجود دوربین مدار بسته
  • شرایط عمومی و اختصاصی آشپزخانه
  • مجاورت ساختمان
  • جنس شیشه و درب

چک لیست وزارت بهداشت

می‌توان گفت از مهم‌ترین مجوزهای که برای راه اندازی رستوران بیرون بر ضرورت دارد، مجوزهای بهداشتی است. پروانه بهداشت به واحدهایی داده می‌شود که دارای شرایط مطلوب بهداشتی باشند. دریافت این گواهی در اعتماد و اطمینان مشتریان به رستوران شما بسیار موثر است.

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه بیرون بر

پخت غذای با کیفیت و به مقدار زیاد نیازمند تجهیزاتی است که لوازم معمولی آشپزخانه شما از پس آن‌ها برنمی آیند. پس موارد زیر را به لیست خریدتان اضافه کنید:

  • دیگ چلوپز
  • فرکامبی اون
  • دستگاه کباب گیر اتوماتیک
  • دستگاه کباب پز صنعتی
  • ساطور، چاقو، ملاقه و…
  • یخچال ویترین دار
  • میزکار برای گوشت و مخلفات
  • کارتخوان

همانطور که در ابتدای مقاله هم توضیح دادیم، تجهیزات از ضروری ترین اقدامات و مراحلی است که شما برای تاسیس یک آشپزخانه بیرون بر باید انجام دهید. به عنوان مثال اگر شما در رستوران خود اقدام به خرید دیگ چلوپز نکنید، احتمالا با مشکلات زیادی اعم از اتلاف انرژی بسیار زیاد، نیروی انسانی زیاد، مشکلات پخت برنج و آبکش کردن آن مواجه هستید. به همین دلیل لازم است که سرمایه مورد نظر خود را محاسبه کنید و پس از آن اقدام به خرید مهم ترین تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه بیرون بر بکنید.

تجهیزات مورد نیاز آشپزخانه بیرون بر

هزینه راه اندازی آشپزخانه بیرون بر

شاید به ظاهر هزینه تمام شده برای آشپزخانه بیرون بر نسبتاً پایین‌تر به نظربرسد ما بهتراست کمی به جزئیات بیشتر توجه کنید. معمولاً برای شروع این کسب و کار تنها هزینه ای که بیشتربه آن پرداخته می‌شود، میزان هزینه ای ست که برای اجاره یا خرید مکان باید بپردازید.

درصورتی که گاهی مجموع هزینه‌های جانبی تمام شده بیشتر از هزینه اجاره یا رهن فضا می‌شود. اما چون این هزینه‌ها را مرحله به مرحله پرداخت می‌کنید، زیاد به نظرنمی رسد. پس بهتراست آینده نگر باشید به هزینه‌هایی مثل:

  • حقوق کارکنان
  • هزینه‌های قبوض آب، برق، گاز و…
  • هزینه راه اندازی رستوران بیرون بر (این هزینه بسته به موقعیت بنا، متراژ، قدمت ساخت و… دارد)
  • هزینه تبلیغات

مهم‌ترین بخش راه اندازی رستوران بیرون بر؛ تهیه مواد اولیه

تهیه مواد اولیه از مهم‌ترین مواردی که باید نسبت به آن وسواس زیادی به خرج دهید. درغیراین صورت علاوه بر ازدست دادن مشتری و عدم اطمینان و اعتماد او، از طرف نهادهای بهداشتی و بازرسان اداره بهداشت برایتان مشکل آفرین باشد.

به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم در تهیه مواد اولیه سمت موادغذایی با قیمت پایین و بی کیفیت نروید. بهتراست برای جلوگیری از مسئولیت گریزی تامین کنندگان مواد اولیه با آن‌ها قرار دادی تنظیم کنید تا درصورت تخطی بتوانید از مبلغ ثبت شده داخل قرار داد کسر کنید.

برای راه اندازی رستوران بیرون بر نیاز به سیستم دلیوری دارید

غذایی که تهیه می‌کنید را باید توسط سیستم دلیوری یا همان رساندن غذا به مشتری خود برسانید. به دو روش می‌توانید عمل کنید:

استفاده از شرکت‌های حمل و نقل و دلیوری مثل اسنپ باکس، الوپیک

استخدام نیروی انسانی با وسیله نقلیه

سود آشپزخانه بیرون بر

قبل از هراقدامی باید به میزان سود کسب شده در کسب وکارتان توجه کنید. راه اندازی آشپزخانه بیرون بر می‌تواند سوددهی بسیار زیادی برای شما داشته باشد و کمتر دچار ضرر مالی خواهید شد. البته این درصورتی است که طبق اصول و رعایت نکات بهداشتی پیش بروید.

تفاوت راه اندازی رستوران بیرون بر با کترینگ

تهیه و آماده سازی غذا و نوشیدنی برای مناسبت‌های اجتماعی، رویدادها و قرار داد با شرکت‌های هواپیمایی و راه آهن از جمله وظایفی است که از جمله وظایف کترینگ است. بنابراین مقدار غذایی که در رستوران بیرون بر تهیه می‌شود قابل مقایسه با رستوران بیرون بر نیست.

دیگر تفاوت بین رستوران و کترینگ، در محل سرو غذاست. معمولاً کارمندان از رستوران‌های بیرون بر غذا تهیه می‌کنند. درصورتی که غذایی که توسط کترینگ به فروش می‌رسد را در هواپیما، قطار و… سرو می‌شود.

نتیجه کلی اینکه…

در نگاه اول شاید راه اندازی رستوران بیرون بر کارساده و کم هزینه ای به نظر برسد که هرکسی بتواند کسب وکارش را از آشپزخانه کوچک خانه خودش آغاز کند. هدف از نگارش این مقاله آشنایی شما با نحوه راه اندازی، مدارک موردنیاز، تجهیزات لازم و… برای شروع کارتان بود تا بتوانید آینده ای واضحی را ببینید.



Source link