7 تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن


یکی از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در دکوراسیون هر خانه و منزل مسکونی کابینت آن منزل است. این کابینت ضمن زیبایی بخشیدن به آشپزخانه، محلی جهت نگه‌داری وسایل نیز است و به آنجا نظم می‌بخشد. کابینت‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند. ازجمله انواع زیبا، محبوب و پرطرفدار کابینت، کابینت کلاسیک و مدرن است. این دو مدل کابینت هرکدام دارای مشخصات و ویژگی‌هایی است که خریداران عزیز با دانستن آن‌ها می‌توانند بهترین تصمیم من را اخذ کرده و بدین ترتیب آشپزخانه خود را به بهترین شکل ممکن سرویس نمایند. ما در این مطلب قصد داریم ضمن بیان ویژگی‌های مخصوص هرکدام، به بیان تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن  بپردازیم. لذا اگر شما هم می‌خواهید آشپزخانه خود را به بهترین شکل ممکن دکور کنید اما در انتخاب خود مردد هستید، ما را تا پایان همراهی کنید.

پیش از آنکه به بیان تفاوت‌های میان این دو مدل کابینت بپردازیم، بد نیست ابتدا با هر مدل و ویژگی‌های به‌طور مختصر آشنا شویم.

کابینت مدرن:

همان‌گونه که از نامش پیداست، کابینت‌های مدرن برای خانه‌های مدرن و افرادی که به این سبک علاقه‌مند هستند طراحی و تولید شده است. این مدل از کابینت ضمن سادگی داری طراحی و رنگی فوق‌العاده زیبا و چشمگیر است.

به‌علاوه این کابینت‌ها از تنوع رنگ بسیاری نیز برخوردار هستند و طیف‌های رنگی آن هیچ مشتری را ناراضی باقی نمی‌گذارد. نمای ظاهری این کابینت‌ها نیز بسیار ساده است، معمولاً در قسمت خارجی آن دستگیره و … به چشم نمی‌خورد و سطح آن‌ها براق است. این براق بودن سبب ایجاد زیبایی فوق‌العاده برای این محصول شده است.

علاوه بر موارد بیان شده در بالا این کابینت به نحوی طراحی می‌شود که از تمامی فضای آشپزخانه حداکثر استفاده ممکن شود و جایی فضای خالی باقی نماند. همچنین در قسمت‌های مختلف کابینت مدرن به‌روزترین و جدیدترین تجهیزات پیشرفته و متناسب با تکنولوژی تعبیه می‌گردد. همین عامل هم سبب شده تا کابینت مدرن یکی از انتخاب‌های خانواده‌های مدرن و امروزی باشد.

کابینت مدرن
کابینت مدرن

کابینت کلاسیک:

کابینت‌های کلاسیک انواعی از کابینت محبوب و جادار در میان نسل‌های مختلف است که با داشتن سبکی خاص فضای آشپزخانه را زیبا و دل‌نشین می‌کند.

طرح‌های مختلف این مدل کابینت‌ها معمولاً از طرح‌های قدیمی و کلاسیک منشأ می‌گیرند و معمولاً دارای چندین ویترین و شیشه در بخش‌های مختلف خود هستند.

اغلب نمای کابینت‌های کلاسیک چوبی است و دستگیره‌ای که برای آن به کار می‌رود برجسته، دارای نقوش کلاسیک و سنتی و به رنگ برنزی و یا برنجی است.

همچنین باید متذکر شد که باوجوداینکه امکان طراحی و سفارشی‌سازی این مدل کابینت‌ها با هر رنگی میسر است، اما بهتر است رنگ‌هایی که برای کابینت‌های کلاسیک انتخاب می‌شود گرم باشد و سعی شود این رنگ متناسب با رنگ سایر وسایل و بخش‌های منزل باشد.

لازم به ذکر است که برقراری تناسب میان نوع کابینت و سبک دکوراسیون منزل بر زیبایی این مدل کابینت‌ها می‌افزاید.

کابینت کلاسیک

تفاوت‌ های میان کابینت مدرن و کلاسیک:

در قسمت‌های قبل به بیان ویژگی‌های هر دو مدل کابینت پرداختیم. حال نوبت به بررسی تفاوت‌های میان این دو می‌رسد به جز قیمت کابینت ها که عوامل بسیاری بستگی دارد این تفاوت‌ها به شرح زیر است:

رنگ‌های هر دو کابینت به نوع خود زیبا، جذاب و چشم‌نواز است و طیف‌های رنگی متنوعی را شامل می‌شود؛ اما به‌طورکلی رنگ‌هایی که در طراحی کابینت‌های مدرن استفاده می‌شود رنگ‌های براق و مات و رنگ‌هایی که در طراحی کابینت‌های کلاسیک استفاده می‌شود فقط رنگ‌های مات است.

نورپردازی در هر دو مدل انجام می‌شود، اما این کار در کابینت‌های دارای سبک مدرن به‌صورت کاملاً مخفی و با استفاده از لامپ‌های LED و در کابینت‌های کلاسیک کاملاً آشکار و با کمک لوسترها انجام می‌پذیرد.

نورپردازی کابینت

به‌طورکلی طرح‌های کابینت‌های مدرن ساده‌تر و خلوت‌تر است و نسبت به کابینت‌های کلاسیک المان‌های کمتری دارد. در طراحی کابینت‌های مدرن معمولاً نماکاری، تاج‌گذاری، ویترین و منبت‌کاری وجود ندارد.

اما در طراحی کابینت‌های کلاسیک معمولاً منبت‌کاری و تاج‌گذاری در بخش‌های مختلف آن به چشم می‌خورد. به‌علاوه در برخی از بخش‌های کابینت کلاسیک ویترین‌های شیشه‌ای برای قرار دادن وسایل و ظرف و ظروف تعبیه شده است.

  • سطح رویی کابینت:

علاوه بر تفاوت‌های مطرح شده در بالا باید عنوان کرد که سطح کابینت‌های مدرن و کلاسیک علاوه بر تفاوت در رنگ و طراحی دو تفاوت دیگر نیز ازنظر نمای ظاهری دارد. سطح کابینت‌های مدرن کاملاً صاف و یکدست است اما برخی از قسمت‌های کابینت کلاسیک برجسته و دارای نقوش منبت‌کاری است.

علاوه‌ بر این کابینت‌های مدرن معمولاً یا فاقد دستگیره هستند و یا دستگیره آن‌ها به‌صورت مخفی قرار داده شده است. درحالی‌که دستگیره کابینت‌های کلاسیک معمولاً به‌صورت روکار تعبیه شده است.

  • طراحی با در نظر گرفتن ارتفاع سقف:

یکی از تفاوت ‌های کابینت مدرن و کلاسیک در وجود محدودیت برای طراحی با در نظر گرفتن ارتفاع سقف در کابینت‌های کلاسیک است. طراحی و استفاده از این کابینت‌ها مختص خانه‌هایی با سقف بلند است. درحالی‌که چنین محدودیتی برای طراحی و استفاده از کابینت مدرن وجود ندارد. این مدل از کابینت‌های را هم می‌توان برای آشپزخانه‌های دارای سقف بلند و هم برای آشپزخانه‌های دارای سقف کوتاه طراحی و استفاده کرد.

  • نظم و تقارن کابینت:

کابینت‌های مدرن به دلیل عواملی که در بالا مطرح گردید، منظم‌تر و متقارن‌تر است. کابینت‌های کلاسیک اما به سبب وجود عواملی نظیر ویترین، دستگیره، منبت‌کاری و … تقارن بسیار کمتری دارد و شلوغ‌تر به نظر می‌رسد.

  • قرارگیری ابزار و تجهیزات:

در کابینت‌های مدرن وسایل معمولاً در جای مشخص خود قرار می‌گیرند و از ابزارها و تجهیزاتی مطابق با تکنولوژی روز استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال هودهای این کابینت‌ها معمولاً شیشه‌ای و استیل است.

در کابینت‌های کلاسیک وسایل و تجهیزات یا به‌صورت مخفی و یا ابزار خورده قرار داده می‌شوند. برای مثال در نمای ظاهری کابینت‌های کلاسیک هودی به چشم نمی‌خورد و معمولاً این وسیله مخفیانه قرار داده شده است.

سخن پایانی:

ما در این مطلب ضمن بیان ویژگی‌های کابینت مدرن و کلاسیک، تفاوت‌های میان آن دو را نیز بیان کردیم. این تفاوت‌ کابینت مدرن و کلاسیک و ویژگی‌ها هیچ یک به معنای برتری یکی بر دیگری نیست. بلکه هر شخصی این مدل کابینت‌ها را بر اساس بودجه، میل شخصی، سلیقه و با در نظر گرفتن دکوراسیون سایر بخش‌های منزل خود خریداری می‌کند و هر دو مدل کابینت اگر در جای مناسب و به‌صورت اصولی استفاده شوند فوق‌العاده زیبا و چشمگیر خواهند بود. از اینکه وقت گران‌بهایتان را در اختیار ما قرار دادید و ما را تا پایان همراهی کردید بینهایت سپاسگزاریم.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱ رای



Source link