خواص چای دارچین برای سلامتی چیست ؟


عفونت‌های مخمری را معالجه می‌کند

اگر به سبب پیشینه خانوادگی، با استعداد دیابت هستید، استفاده با نظم چای دارچین به کاهش این مشکل مساعدت می‌کند. عفونت‌های مخمری را معالجه می‌کندمطالعات ثابت کرده‌اند که چای دارچین، قدرت معالجه عفونت‌های مخمری بویژه قارچ کاندیدا و باکتری اشریشیا را دارد.

خواص چای دارچین - دارچین

با سندرم روده تحریک‌پذیر مقابله می‌کند

باکتری‌ها و قارچ‌های عامل عفونت، به ابزار ترکیبات نادر و منحصر به فرد موجود در دارچین کشته می‌شوند. با سندرم روده تحریک‌پذیر مقابله می‌کندچای دارچین می‌تواند با قتل باکتری‌های عامل اختلال بویژه سندرم روده تحریک‌پذیر، دستگاه گوارش را تسکین دهد.

دهان را خوشبو می‌کند

خطر سرطان روده بزرگ و گردن رحم را کاش می‌دهدبه سبب قدرت در کاهش قند خون، دارچین موجب بهبود ضعیت روده بزرگ نیز می‌شود. چای دارچین، علاوه بر کاهش خطر سرطان روده بزرگ از دیگر اختلالات روده بزرگ مثل ملانوما و لنفوم نیز جلوگیری می‌کند. اگر به این مشکلات روده بزرگ دچارید، به نوشیدن یک فنجان چای دارچین عادت کنید، زیرا می‌تواند موجب بهبود مریضی شما گردد.

جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد

دارچین حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی است و از همین رو مصرف چای دارچین از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌های بدن جلوگیری می‌کند و نقش مؤثری بر جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف دارد. شواهد نشان می‌دهد که مصرف چای دارچین موجب ارتقای سلامت سلول‌های بدن و جلوگیری از سرطان می‌شود.

تسکین گلودرد از خواص چای دارچین

دارچین دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است و مصرف چای دارچین به تسکین گلودرد کمک می‌کند. اگر احساس می‌کنید که گلویتان کمی درد می‌کند و یا به سرماخوردگی مبتلا شده‌اید، می‌توانید یک فنجان چای دارچین میل کنید تا احساس بهتری را تجربه کنید.

کنترل کلسترول از خواص چای دارچین

نوشیدن چای دارچین می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کند و از افزایش بیش از حد کلسترول در بدن جلوگیری کند. افرادی که کلسترول بالایی دارند، می‌توانند با مصرف یک فنجان چای دارچین در روز سطح کلسترول خود را کنترل کنند.

خواص چای دارچین - چای

سلامت روده بزرگ

یکی دیگر از خواص چای دارچین سلامت روده بزرگ است. چای دارچین سرشار از فیبر، آهن و کلسیم است. مصرف چای دارچین موجب دفع نمک‌های صفراوی در بدن می‌شود و به سلامت روده بزرگ کمک می‌کند.

خواص چای دارچین برای پوست

چای دارچین دارای خواص ضدعفونی‌کننده و باکتریایی است و مصرف آن به پیشگیری و درمان جوش کمک می‌کند. استفاده از چای دارچین نقش مؤثری بر کمرنگ شدن لکه‌های پوستی و شفاف شدن پوست دارد.

سلامت موها

نوشیدن یک فنجان چای دارچین به بهبود گردش خون در بدن کمک می‌کند و نقش مؤثری بر سلامت موها و افزایش رشد مو دارد. مصرف چای دارچین موجب تغذیه ریشه مو و درخشندگی بیشتر موها می‌شود.

خواص چای دارچین و زنجبیل برای جلوگیری از سردی بدن

اگر طبع سردی دارید و دائماً دچار علائم سردی و کسالت می‌شوید، بهتر است روزانه از چای زنجبیل و دارچین استفاده کنید. طبع این چای گرم است و به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرماخوردگی کمک می‌کند. این چای برای رفع زانودرد و ضعف عمومی بدن نیز بسیار مفید است.

خواص چای دارچین برای رحم

مصرف چای دارچین موجب تقویت میل جنسی در خانم‌ها می‌شود و ریسک بارداری را افزایش می‌دهد. چای دارچین برای سلامت رحم و تخمدان‌ها بسیار مفید است و به کاهش عفونت ادراری و جلوگیری از بروز اختلالات رحم نیز کمک می‌کند.

خواص چای دارچین - دمنوش

چوب دارچین بهتر است یا پودر دارچین | دارچین را چگونه مصرف کنم ؟

دارچین در واقع یک درختچه با ریشه‌های حدودا 10 متری است که پوسته داخلی آن را برای طعم‌دار کردن چای و بسیاری دیگر از خوراکی‌ها به کار می‌برند. اصالت دارچین مربوط به کشور سری‌لانکا و همینطور جنوب کشور هندوستان است.

مصرف دارچین به شکل‌های مختلف از گذشته رواج داشته است؛ تا جایی که مورد پسند مصریان باستان نیز بود. دارچین به روش‌های‌ مختلف مصرف می‌شود. شما هم می‌توانید چوب آن را در چای یا نوشیدنی‌های دیگر بیندازید و هم می‌توانید از پودر آن استفاده کنید. در ضمن عرق دارچین و چای دارچین نیز قابل استفاده بوده و در آشپزی و موارد درمانی کاربرد دارند. نوع مصرف دارچین به خود شما بستگی دارد. اگر قصد دارید با دارچین دمنوش یا چای درست کنید، بهتر است که از چوبش استفاده کنید. اگر هم قصد دارید غذا یا گوشت و مرغ و غیره را با دارچین معطر کنید، استفاده از پودر روش بهتری است.

هرچند باید این نکته را در نظر بگیرید که در صورت خرید پودر دارچین حتما باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کرده یا از برندهای مطمئن خرید کنید. زیرا برخی از پودرهای دارچین ناخالص هستند و مصرفشان ممکن است عوارضی نیز در بدن ایجاد کند. اگر حتما می‌خواهید از پودر دارچین استفاده کنید، بهترین راه خرید چوب دارچین و پودر کردنش است.

طبع چای دارچین | نوشیدنی خوش‌طعم چای دارچین چه طبعی دارد ؟

دارچین طبع گرم و خشک دارد. چای نیز از هر نوعی که باشد، از جمله سیاه، سبز، سفید و غیره طبعش گرم و خشک است. به همین دلیل طبع چای دارچین نیز گرم و خشک خواهد بود. از این رو برای درمان انواع مشکلات و بهبود وضعیت جسمانی افرادی که طبع سرد و تر دارند، بسیار مفید است. افرادی که خودشان طبع گرم دارند، باید در مصرف دارچین احتیاط کنند.

خواص چای دارچین - فنجان و نعلبکی

طرز تهیه دارچین برای لاغری | اگر می‌خواهید لاغر شوید، چای دارچین بخورید !

تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف دارچین به کاهش وزن کمک می‌کند. در واقع دارچین باعث می‌شود که انسولین تولید شده در بدن کاهش یابد و قند خون کمتر شود. به همین دلیل بدن چربی کمتری ذخیره می‌کند و به مرور از وزنش کاسته می‌شود. از طرف دیگر مصرف دارچین باعث می‌شود که اشتهایتان کم شود و سرعت متابولیسم بدنتان نیز افزایش پیدا کند. دیگر از مزایای مصرف دارچین کمک به هضم غذاهای دیر هضم است. دارچین در اصل طعم شیرین دارد. بنابراین با خوردن دارچین میل به خوردن خوراکی‌های شیرین دیگر نیز کم می‌شود. این نکته برای بیماران دیابتی نیز بسیار مهم است.

درست است که دارچین برای لاغری بسیار مفید بوده و مزایای دیگری نیز دارد؛ اما نباید دارچین را به تنهایی بخورید یا در مصرف آن زیاده‌روی کنید. توصیه می‌کنیم که دارچین را با مواد غذایی دیگری ترکیب کنید؛ مثلا دارچین را در آب جوش دم کنید تا به جوشانده تبدیل شود. یا در چای بریزید تا یک چای دارچین خوش‌طعم داشته باشید. اضافه کردن لیمو به ترکیب چای و دارچین نیز یک نوشیدنی لذت‌بخش در اختیار شما قرار می‌دهد. ترکیب دارچین و شیر و عسل نیز میان‌وعده خوبی محسوب می‌شود. می‌توانید به این ترکیب جو دو سر نیز بیفزایید.

خواص چای نبات و دارچین | نوشیدنی پیشنهادی مادربزرگ‌های دوست‌داشتنی !

از مزایای چای دارچین زیاد گفتیم. حالا تصور کنید که نبات نیز به آن افزوده شود. نبات هم طبع گرم دارد. دمنوش دارچین و نبات برای رفع بلغم یا سردی معده بسیار مفید است. این نکته را مادربزرگ‌هایمان نیز خوب می‌دانستند. وقتی معده‌درد می‌گرفتیم یا دچار سردی می‌شدیم، اولین پیشنهادشان چای نبات بود. از دیگر مزایای چای نبات و دارچین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسکین درد مفاصل
  • تسکین درد پریودی
  • درمان اسهال
  • درمان نفخ
  • تقویت معده
  • رفع بوی بد دهان
  • آرام‌بخش اعصاب
  • از بین برنده استرس

چای دارچین و نبات شست‌شو دهنده کلیه نیز محسوب می‌شود. زیرا دفعات ادرار را در فرد افزایش می‌دهد. هرچند اگر طبع گرمی دارید به هیچ وجه نباید در مصرف چای نبات و دارچین زیاده‌روی کنید.

خواص چای دارچین - فنجان

خطرات نوشیدن چای دارچین

در حالت کلی نوشیدن این دم‌کرده دارویی خطر خاصی ندارد، اما بد نیست چند نکته مهم درباره عوارضش را بدانید.

  • احتمال بروز آسیب‌های کبدی: کومارین موجود در دارچین در صورت مصرف بیش از حد به کبد آسیب می‌زند.
  • احتمال ظهور ضایعات دهانی: اگر به دارچین حساسیت دارید، احتمالا با مصرف چای دارچین دچار زخم یا ضایعات دهانی می‌شوید. محتوای سینامالدئید موجود در این گیاه در برخی افراد منجر به واکنش آلرژیک می‌شود.
  • احتمال افت قند خون: مصرف هرروزه این دمنوش قند خون را به‌مقدار قابل‌اعتنایی کاهش می‌دهد.
  • تداخلات دارویی: دارچین با داروهایی که برای بیماری‌های کبدی یا دیابت تجویز می‌شوند، تداخل دارد.

مقدار مناسب مصرف چای دارچین

چای دارچین به‌رغم خواص پرشمارش، دمنوش مناسبی برای مصرف هرروزه نیست. بنا بر تحقیقات، بدن انسان روزانه ۵ میلی‌گرم ریزمغذی کومارین نیاز دارد، در‌حالی‌که ۱ قاشق چای‌خوری پودر دارچین حاوی ۷ تا ۱۸ میلی‌گرم کومارین است. این یعنی مصرف روزانه حتی ۱ قاشق چای‌خوری دارچین برای بدن زیاد خواهد بود.

خواص چای دارچین - نبات

طرز تهیه چای دارچین خوشمزه

برای تهیه این دمنوش ساده به ۱ فنجان آب و ۱ چوب دارچین نیاز دارید و درست‌کردنش نهایتا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد.

  • ابتدا در کتری کوچکی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
  • چوب دارچین را اضافه و حرارت را کم کنید.
  • بعد از ۱۰ دقیقه دمنوش شما آماده است.
  • چوب دارچین را خارج کنید و دم‌کرده را در فنجان بریزید.

این چای را با مقداری عسل و زنجبیل یا کمی لیمو مخلوط کنید و بسته به ذائقه خود، سرد یا گرم میل کنید. حتی می‌توانید گیاهی مثل بابونه به آن اضافه کنید تا طعمش لذیذتر و خاصیتش بیشتر شود.



Source link