به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز آلسکاندر گروشکو در پاسخ به خبرنگاران درباره اینکه آیا احتمال حمله وجود دارد تاکتیکی پیشگیرانه را رد میکند یا نه، گفت: «ما یک دکترین داریم.. همه چیز در آن نوشته شده است.»
اصول دکترین نظامی رسمی روسیه از سلاحهای هستهای را فقط میدهند که سایر سلاحهای کشتار جمعی بر ضد این کشور انجام شود یا دولت روسیه با خطری وجودی از طریق سلاحهای متعارف روبرو شود.
تصمیم برای استفاده از زرادخانه سلاحهای هستهای روسیه که بزرگترین مجموعه در جهان است، به تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دارد.
ویلیام برنز، رئیس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) روز شنبه پوتین فکر میکند که نمیتواند شکست بخورد، گفت و هشدار داد که غرب نباید از سلاحهای هستهای تاکتیکی را نادیده بگیرد.
سلاحهای هستهای تاکتیکی یا غیر استراترژیک برای استفاده در میدان جنگ در موقعیتهای نظامی حتی در حضور نیروهای دوست در مجاورت طراحی شدهاند و قدرت انفجاری کمتری دارند. این سلاحها به اشکال متفاوت مانند بمبهای سقوط آزاد، موشکهای کوتاهبرد، گلولههای توپخانه، مینهای زمینی، اژدر و موشکهای ضد زیردریایی ساخته میشوند.
پوتین در فرمانی در دوم ژوئن ۲۰۲۰ مینویسد که روسیه سلاحهای هستهای را «صرفا به عنوان ابزاری بازدارنده» در نظر میگیرد.
این فرمان همان عبارات دکترین نظامی روسیه را تکرار میکند، اما همچنین چهار موقعیت را که در آن دستور حملهای صادر میکند، تشریح میکند، از جمله اطلاعات قابلاعتماد درباره حمله موشکی بالستیک به روسیه و حمله به دشمن به «تاسیسات حیاتی دولتی یا ارتشهای جمهوری اسلامی روسیه» است. که به مختل شدن پاسخ با نیروهای هستهای بینجامد.»